HorArt - HoReCa Academy Poland

Czekaj...

Nasi wykładowcy

Adrian Wolak

Urodzony w 1994 r. w Jeleniej Górze. Ukończył technikum gastronomiczne z tytułem technik organizacji usług gastronomicznych oraz studia na Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu na kierunku Zarządzanie w Nowoczesnej Gospodarce. Od najmłodszych lat związany z Karkonoszami. Na stanowiskach menadżerskich w gastronomii pracuje od 2017 r., jednak doświadczenie i wiedzę, składające się na obecne kompetencje, zaczął zdobywać już na praktykach zawodowych w 2011 r.

W 2012 r. pracował w hotelu Caspar, najpierw jako kelner, potem head-waiter. W 2013 r. odbył półroczną praktykę, gdzie od strony teoretycznej i praktycznej poznawał funkcjonowanie hoteli za zachodnią granicą, w Dreźnie.

Następnie szlifował umiejętności z zakresu kelnerstwa i barmaństwa, poparte wieloma kursami, w tym na salach dużych obiektów, takich jak Hotel Gołębiewski w Karpaczu, a z czasem zaczął pełnić funkcje kierownika sali w restauracjach i hotelach cztero i pięciogwiazdkowych, takich jak Green Mountain w Karpaczu.

Brał udział w licznych szkoleniach: kelnerskich, barmańskich, sommelierskich i menedżerskich.

Aktualnie pracuje jako kierownik restauracji w pięciogwiazdkowym hotelu u podnóża Śnieżki.

Wprowadza zmiany w strefie zarządzania oraz szuka balansu między obsługą kelnerską a kuchnią. Znany jest z umiejętności motywowania i zarządzania zespołem. Specjalizuje się w optymalizacji kosztów oraz pozyskiwaniem i negocjowaniem kontraktów z partnerami strategicznymi. Realizował projekty na zlecenie inwestorów w wielu obiektach hotelarskich oraz restauracyjnych w całej Polsce.

Na co dzień pasjonat sportów walki oraz dobrej kawy.